Vrijdag

Vrijdag

Vandaag was het weer zo’n dag. Trouwens, het is elke week zo’n dag. Vrijdag!

Een vrijdag die verliep als vele vrijdagen. Misschien herkent u het wel: een hele rustige ochtendspits. Ik was vanochtend nog voor acht uur aangekomen op een flexplek in een moderne kantooromgeving. Zoals ook op andere door-de-weekse dagen. Maar vrijdag is anders. Vrijwel alle andere flexplekken zijn dan namelijk leeg.

Om kwart voor tien zag ik de eerste mede-werker. “Is er een speciale gelegenheid waarom het hier zo leeg is?” Nee, dat is meestal op vrijdag zo.

Ofschoon er in de loop van de dag nog enkele flexplekken werden bezet, bleef het toch een beetje echoën op kantoor.

Gelukkig beantwoordde iedereen wel zijn mail vandaag. Mijn inbox stroomde vol na ieder verzonden bericht. “Today is my weekly day-off. For urgent matters..” “Ik ben vandaag afwezig. Uw mail wordt niet doorgestuurd. Met vriendelijke groet,…” Een enkele ingehuurde zzp-er reageerde wel zelf.

Op weg naar huis, kort voor zes uur, luisterde ik op de radio een interview met een vakbondsbons over de vandaag aangekondigde ontslagen bij Eneco: “Hoe zijn de reactie van de medewerkers?” was de vraag. “Ja, eh, ze kondigen dit op vrijdag aan, vrijdagmiddag zelfs, en dan bereik je niet zoveel medewerkers”.

Het is mij een beetje ontgaan dat de vrijdag inmiddels officieel tot het weekend behoort. Wat ben ik toch een sukkel! Toch knaagt er wat twijfel: zou het ons in Nederland niet helpen als we gewoon de vrijdag weer als een werkdag gaan beschouwen? Iets zegt mij dat de dingen die we willen bereiken dan twintig procent sneller geregeld zijn.

Is dat niet een aardig idee? Een fijn vrij weekend!

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bedrijven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s