Burocratientje

Geschenken

December is geschenkenmaand en dus trok ik erop uit om voor enkele geliefden cadeaus aan te schaffen. In dit geval bezocht ik een groot Duits warenhuis verstopt achter een sfeervolle kerstmarkt. Die zijn buitengewoon geschikt om geschenken te kopen. Omdat ik meen te weten dat vrouwen dol zijn op mooie tassen koos ik een prachtig exemplaar van een bekend merk. De reacties van dames in de rij bij de inpakafdeling (“Ooh, haben Sie das hiér gekauft?” en “Aah, wie schick, das woll ich auch!”) bevestigden mijn keuze.

Bij de kassa werd ik ook blij: ik kreeg een Gutschein van tien euro voor een andere aankoop boven de vijftig euro in het warenhuis. “Dat is mooi”, zei ik, “want ik heb net tien minuten geleden een dure fluitketel gekocht. En een maillot. En…”. Nee, zo werkte de actie niet, maar ik zou bestimmt nog iets leuks vinden.

Dus op zoek naar iets leuks, maar een overhemd met extra lange mouwen bleek niet in het assortiment. Dan maar op zoek naar de klantenservice.

“Wir können leider nichts für Sie tun”. Spullen in de verkeerde volgorde gekocht. Pech gehad. Als ik persé de tien euro korting wilde was er maar één oplossing: u kunt naar de kookafdeling gaan en daar uw fluitketel ruilen.

Zo gezegd, zo gedaan. Met de -reeds ingepakte- fluitketel naar de kookafdeling om exact dezelfde ketel te halen. Retourbon, handtekening erop, pinbedrag terugstorten op de bankrekening, opnieuw pinnen….

Het is goed gekomen maar dat kan toch klantvriendelijker? En makkelijker? En efficiënter zodat er niet drie mensen voor nodig zijn?

Ik hoop maar dat de cadeaus in goede aarde vallen; ik ga ze niet ruilen!

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bedrijven, Marketing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s