TOP 2000

De nieuwe nummer 1 van de TOP2000 voor de komende aflevering is sinds vorige week bekend. Het wordt een nummertje van Frans Bauer. Op nummer 2 staan Nick en Simon en ik kan u alvast verklappen dat nummer 3 en 4 ook uit Volendam komen.

Tsja, het is niet anders. Geen Bohemian Rhapsody? No Smoke on the water? Nee, niet meer. Sorry. De Tweede Kamer heeft het in meerderheid beslist. Het volk wil het dus. Het levenslied moet erin. Weg met de Eagles of Michael Jackson, we zullen Arno en Gratje naar de top stuwen!

Nu hebben ze in onze volksvertegenwoordiging natuurlijk niet de hele Top 2000 alvast vastgesteld, maar wel is er vorige week een motie van de heer Bosma van de Partij van de Vrijheid (Vrijheid!) met gejuich van VVD, CDA en SP aangenomen om op Radio 2 minstens 35% nederlandstalige muziek te draaien.

Recalcitrant als we in Nederland zijn roept de zendermanager Kees Toering van Radio 2 dat hij zich niets van dit besluit aan zal trekken. “Radio 2 luistert naar de wens van het publiek”. Zo moet het ook. Maar de praktijk is dat de bestuurslagen, bazen, toezichthouders, adviesorganen, toetsingscommissies, visitatiecommitees (om maar een paar dikke vingers te noemen) allemaal benoemd  worden en afkomstig zijn uit…het publieke bestuur. Ga er dus maar vanuit dat u zometeen niet meer weet of u naar Radio 2 of naar 100%NL luistert.

Maar het is een democratisch besluit! Niets te zeuren. Toch?

Toch wel. Dit soort overheidsbemoeienis kent men, sinds het in 1989 in de DDR is afgeschaft, alleen nog in Noord Korea. Dat in Nederland, anno 2011, de vrijheid om plaatjes te draaien wordt beperkt moet ernstig te denken geven. Denkt u er weer even aan als u in het stemhokje staat?

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Verschrikkelijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s